Functie: oud Wethouder  VVD Ermelo,van maart 1998 tot april 2008.

Na zijn pensioen in 2008, draait alles om het eiland Curaçao.

De dossiers op de keukentafel van Meijer omvatten voornamelijk projecten en ideeën om de sociale zekerheid van een grote groep arme eilandbewoners te vergroten. Als wethouder stond Meijer bekend als een zeer sociaal bewogen man. ,,Ik ben een liberaal, maar wel met een sociaal beleid”, zegt Meijer. ,,Ik geef een hengel, visdraad en een haakje, maar de vis vang je uiteindelijk zelf.”Maar de hengel en het haakje zijn vaak al moeilijk te krijgen op het eiland voor de arme mensen. ,,Wat ik het mooist zou vinden, is wanneer al de verschillende hulporganisaties op het eiland meer zouden samenwerken.” Meijer is vice-voorzitter van de Stichting Koninkrijkssamenwerking, een stichting die probeert meer samenwerking te krijgen tussen verschillende organisaties. ,,En we houden ons niet bezig met politiek, maar we gebruiken de politiek wél om ons doel te gebruiken”, verduidelijkt Meijer.