Stichting Miss IQ stuurt wederom twee grote zeecontainers met materiaal voor de door orkaan IRMA getroffen scholen op Sint Maarten. Deze keer betreft het bureaus, archiefkasten en vergadertafels ten behoeve van de leerkrachten van de twintig basisscholen op het eiland.

Dit materiaal, dat in zeer goede staat verkeert, is verkregen van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Het pand van het Verbond ondergaat een grote verbouwing. Dat betekent dat ook het meubilair vernieuwd gaat worden. Het afgeschreven meubilair is inmiddels ingeladen in twee containers. Die worden binnenkort verscheept naar Sint-Maarten.

Spin in het web van de donatie is de stichting Miss IQ, een kleine maar zeer actieve stichting die materialen en geld inzamelt om kinderen een betere toekomst te bieden. ‘Wij streven naar duurzame maatschappelijke betrokkenheid, met name door bij te dragen aan een beter lot voor kansarme schoolkinderen in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden’, vertelt voorzitter Ruth Groenewoud. Volgens haar hebben veel scholen te maken met oude, gebroken en versleten inventaris waar kinderen op moeten zitten en docenten mee moeten werken.

Ravage na Irma
Na orkaan Irma, die afgelopen najaar voor een ravage heeft gezorgd op Sint-Maarten, heeft de stichting haar aandacht vooral gericht op de basisscholen daar. ‘Veel scholen hebben hun complete inventaris de lucht in zien vliegen. Via het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben wij vernomen dat er naast materialen voor in de klassen, vooral ook behoefte is aan bureaus en archiefkasten voor de docenten.’

De bureaus en kasten die het Verbond doneert aan de stichting zijn voldoende voor de ruim twintig scholen op het eiland. Op 27 februari stonden twee zeecontainers op de stoep van het Verbondsgebouw om het meubilair op te halen.