Net als de rest van de wereld heeft Curaçao last van het Coronavirus. Om uit te vinden hoe de schoolkinderen op Curaçao de nare corona tijd beleven had Miss IQ een tekenwedstrijd bedacht.

Miss IQ is blij met alle inzendingen
De juryleden van Miss IQ zijn blij met de inzendingen. “Tekeningen zijn een spiegel van de ziel. Je kunt zien dat kinderen nadenken over corona en wat het met hen doet. Sommige kinderen schreven er ook een verhaaltje bij.”
Een aantal tekeningen laat zien dat kinderen zich opgesloten voelen en niet met vrienden kunnen spelen. Andere kinderen tekenden over hoe we samen met de hele wereld tegen het virus moeten vechten.
De jury: “Er zijn zelfs kinderen die positieve kanten aan deze tijd zien. Bijvoorbeeld meer doen met je familie of eindelijk tijd hebben voor je hobby’s.”

Het was een hele puzzel om vier winnaars te kiezen, want alle tekeningen waren mooi. De jury heeft gekeken naar de tekening zelf maar ook gelet op het verhaal achter de tekening. De leeftijdscategorie werd ook in de beslissing meegenomen.

We feliciteren de volgende vier winnaars:

Liam Loconte, Marnix Skol, groep 1a
Hannah Marinus, Marnix Skol, groep 6a
Cisco D’Ancona, ASFD Skol, groep 7
Angelina Silberie, Skol Marita Alberto, groep Z2

De knuffels worden naar Curaçao gestuurd. Elisabeth Alcala (AFAS Foundation) gaat deze aan de scholen overhandigen.
Miss IQ bedankt alle kinderen die een tekening hebben ingestuurd. “We hangen alle tekeningen op in ons kantoor en hopen dat alle kinderen weer zo snel mogelijk naar school kunnen gaan.”

De winnende tekeningen en de gewonnen knuffels.