Toen Ruth Groenewoud, van stichting Miss IQ, hoorde van onze stichting Sports for Children, wilde ze zo gauw mogelijk kennis maken. Zo gezegd zo gedaan. Er bleek al gauw dat er een grote overlap betreffende onze doelstellingen was, waardoor we die dag nog besloten voor een gezamenlijk project.

Miss IQ had reeds voorbereidingen getroffen om een tweetal scholen op Curaçao te voorzien van schoolmeubilair. Tijdens die onderhandelingen kwam naar voren dat de scholen ook al langere tijd heel graag sportmateriaal zouden willen ontvangen om zo te kunnen starten met bewegingsonderwijs. Dat is nou precies waar onze stichting voor in het leven is geroepen.

Enfin, met die informatie was ons plan zo rond, onze organisaties konden de transporten van schoolmeubilair en sportmateriaal mooi combineren. En een datum was ook zo geprikt.

Op die bewuste dag werd er bij de loods van Sports for Children in Helmond 50 m3 aan sportmateriaal in een 40 foot high cube container geladen. Dat ging zo gesmeerd dat toen Ruth kwam om het bij te wonen, de container al op transport naar Pernis vertrokken was. Na een bezoek aan onze werkplaats kon ze gelukkig nog een paar dozen klein spelmateriaal meenemen om zelf nog aan de container toe te voegen als het schoolmeubilair de volgende dag zou worden ingeladen.

Wij zijn inmiddels heel benieuwd naar de berichten en foto’s van het gebruik van het materiaal als het is aangekomen in Curaçao.

Dit project is in elk geval geslaagd en wij zien uit naar een volgend gezamenlijk succesvol transport.

Dank je Ruth, voor de fijne samenwerking en dank aan beide sponsoren, Janssen Fritsen en Afas, die dit alles mogelijk hebben gemaakt.