Van 24 september tot 8 oktober jl. verbleef, mw. Ruth Groenewoud, voorzitter van Stichting Miss IQ, op Curaçao.
Zij was daar om de aankomst, de invoer en het lossen van maar liefst ZES containers te regelen. De containers bevatten gevarieerde inventaris voor scholen op het eiland. Dit materiaal was bestemd voor het Radulphus College, de Johan van Walbeeck school, het Coromoto College en de Basisschool Glorieux.

De financiering van deze enorme zending was vooral mogelijk dankzij een donatie van de AFAS Foundation. Bovendien waren gratis verblijf en autohuur geregeld door AFAS Curaçao, via de directeur dhr. Pim Steinmeijer.

De AFAS Foundation, van het softwarebedrijf AFAS, draagt al een jaar bij in de kosten van dit soort zendingen. De directie staat volledig achter de doelstelling van Stichting Miss IQ:
Kinderen die, waar ook ter wereld, in armoede leven te helpen op weg naar een betere toekomst.
De stichting richt zich met name op scholen in het Caribisch Gebied, die behoefte hebben aan beter inventaris, maar daar zelf geen middelen voor hebben. De nood is heel hoog. Het meubilair (soms 50 jaar oud) verkeert in zeer slechte staat. Geen prettige omgeving voor kinderen, voor wie juist een prettige leeromgeving belangrijk is voor de prestaties.

De schoolmaterialen werden heel dankbaar in ontvangst genomen. Het was ontroerend om de blijdschap van docenten en leerlingen te zien.

Stichting Miss IQ is de directie van de AFAS Foundation Nederland en van AFAS Curaçao zeer dankbaar voor de donatie en voor het gestelde vertrouwen in de stichting.