HEERHUGOWAARD – Stichting Miss IQ organiseert zaterdag 10 maart van 10.30 tot 17.00 uur in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard een gezellige fancy fair gehouden. De toegang is gratis. De opbrengst is bestemd voor de getroffen basisscholen op Sint Maarten.
De fancy fair vindt plaats in de winkelruimte naast de Rabobank, vlakbij de ingang vanaf het Stadsplein. Er zijn diverse kramen met een gevarieerd aanbod. Men vindt er kunstzinnige keramiek en glaskunst, brei- en haakwerk, schilderijtjes, beeldjes van papier, origami vouwwerk, wenskaarten, plantaardige zeep, huidverzorgingsproducten, ambachtelijke producten voor huis en tuin en meer. Bezoekers maken ook kans op leuke prijzen.

Irma

Het verkregen eindbedrag wordt gebruikt om schoolinventaris te verschepen naar Sint Maarten. Diverse scholen daar zijn zwaar getroffen door orkaan Irma. Veel spullen, vooral schoolmeubilair, zijn onbruikbaar geworden. Stichting Miss IQ heeft in januari al twee grote zeecontainers met schoolinventaris verstuurd naar het Caribische eiland. Dat materiaal is in grote dank ontvangen, maar de nood is nog steeds erg hoog. Vandaar dat binnenkort weer twee containers naar Sint Maarten worden verzonden. Ook is het de bedoeling dat materialen naar basisscholen op Curaçao en Aruba verscheept gaan worden. Voor de verzending daarvan is nog veel geld nodig. De opbrengst van de fancy fair kan daartoe bijdragen.