Om uit te vinden hoe Curaçaose schoolkinderen de spannende coronatijd beleven, had Miss IQ een tekenwedstrijd bedacht.
Dertien Curaçaose kinderen hebben een tekening ingestuurd. Allemaal met het coronavirus als onderwerp.
De mensen van Miss IQ vinden het geweldig dat zij er zoveel werk van hebben gemaakt. “Dat is nog niet zo makkelijk”, vindt Ruth Groenewoud van Miss IQ, “Je moet eerst nadenken over wat je wilt tekenen, je tekenspullen pakken en dan beginnen. En dan ook nog de moeite nemen om in te zenden.”

Sommige tekeningen laten zien dat kinderen zich opgesloten voelen en dat zij niet met vrienden kunnen spelen. En als je speelt, doe je dat in je achtertuin. Bijvoorbeeld op je trampoline.
Andere kinderen tekenden over hoe we met de hele wereld tegen het virus moeten vechten. “En zelfs dat we ook positieve kanten van deze tijd kunnen zien!. Bijvoorbeeld meer doen met je familie, of eindelijk tijd hebben voor je hobby’s.”

Miss IQ heeft ook gemerkt, dat het voor scholen heel lastig is om tijdens de lockdown contact met kinderen en ouders te houden. “Zij zijn wel heel benieuwd hoe het met hen gaat in deze spannende tijd. En hopen dat de kinderen weer zo snel mogelijk naar school kunnen gaan. Wij van Miss IQ natuurlijk ook.”

De jury gaat op 7 mei de tekeningen beoordelen. Daarna worden de winnaars via school, in de Amigoe en op de site van Miss IQ bekend gemaakt.