Afgeschreven (school) materialen zijn prima te gebruiken

Caribische schoolkinderen werken in schoollokalen met achterstallig onderhoud, zitten op versleten meubilair en krijgen les met verouderd materiaal. Daar wil Miss IQ wat aan doen.

Alle scholen in de Cariben kunnen hun wensen insturen. We hebben geen voorkeursbeleid. De scholen weten inmiddels dat de materialen weliswaar tweedehands zijn, maar in prima staat zijn, er goed uitzien en nog zeker 10 jaar meegaan.

120

jarig
Bestaan

10000
+

Jaarlijkse
donateurs

200

Geweldige
vrijwilligers

1160

Containers
verscheept

Schoolmeubilair, lesmateriaal, sportattributen en muziekinstrumenten

We beschikken over een ruime loods waar materialen over heel Nederland door scholen aan ons worden gedoneerd. Daaropvolgend kijken we naar de wenslijsten van scholen. Het lukt ons niet altijd om alle wensen in te willen maar we doen ons best om de aanvraag alsnog te realiseren. Miss IQ zoekt dus gericht naar bruikbaar schoolmaterialen, kantoormeubilair, sportattributen en gedegen muziekinstrumenten die hier afgeschreven zijn maar zeker nog een tweede leven op de eilanden krijgen. 

Miss IQ in het kort:

  • de jeugd verdient een toekomst
  • we werken puur vanuit de vraag van de overzeese scholen
  • de kosten houden we zo laag mogelijk, om het geld aan materialen te besteden
  • we voeren het meeste werk uit met vrijwilligers
  • transport is onze grootste uitdaging
  • Neem telefonisch, per e-mail of via social media contact met ons op als u overtollig materialen heeft. Op onze contactpagina vind u onze gegevens.
Financiële bijdragen zijn aftrekbaar

Het verschepen van zeecontainers met spullen is kostbaar. Miss IQ zoekt daarom actief naar fondsen. Vaak, maar niet altijd met succes. Miss IQ waardeert daarom ook financiële bijdragen van sponsors en donateurs. Onze ANBI-status maakt die giften voor bedrijven en particulieren belastingtechnisch aantrekkelijk.
We bedanken alle bedrijven, stichtingen en particulieren voor hun steun aan onze stichting en vooral het bouwen aan een mooie toekomst voor de schoolgaande kinderen in het Caribische gebied.